Update Corona maatregelen!

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen 21 april, de informatie van het RIVM en met alle input en wensen van alle verloskundigen in Nederland heeft de taskforce het huidige pandemie protocol geëvalueerd. Er zijn landelijk dan ook een aantal versoepelingen in de maatregelen ontstaan.

🔸 Hieronder de belangrijkste punten:
- Er wordt voor iedereen weer een vitaliteitsecho aangeboden bij 7-8 weken (ook zonder medische indicatie).
- De geplande prenatale controle zal weer in zijn volledigheid bij ons op de praktijk plaatsvinden. Wij bellen je dus niet meer voorafgaand aan de controle afspraak. Let op; de afspraken die op dit moment staan gepland zullen zo blijven staan. Om onze agenda eventueel passend te maken kan het zijn dat we toch even contact met je opnemen.
- De intake en de 33 weken controle blijven telefonisch.
- In de kraamweek komen wij weer op huisbezoek. Vooralsnog zal dit 1x keer zijn, is het medisch noodzakelijk dan komen we natuurlijk extra langs. De andere kraamvisites gaan telefonisch.

🔸 Uiteraard blijft nog steeds van kracht; heb jij, of heeft iemand binnen je gezin klachten? Kom dan NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Mocht je twijfelen, bel ons dan eerst even voor overleg.

🔸 Wat blijft wel:
- Bij binnenkomst op de praktijk de handen wassen (mogelijk in het toilet).
- Helaas mogen partners voorlopig nog NIET mee, ook niet bij de echo's. Wij hopen dat dit tot de eerstvolgende versoepling van de maatregelen behoort.
- De keuze tussen thuis of in het ziekenhuis bevallen is gewoon zoals altijd.

🔸 Wij zijn 24/7 beschikbaar voor spoed en bevallingen en geven onze reguliere zorg. Heb je vragen of klachten, bel ons dan! Natuurlijk zien we je vaker als dit nodig is.

Lieve groet 🌸,
Martine, Manou, Elky, Bianca & Niki.