Folders & Links

Beroepsvereniging
Verloskundigen; de KNOV en 'de Verloskundige'
Gynaecologen; de NVOG

Voeding
Voedingscentrum

Poolse site over Nederlandse systeem
Polozna

Alcohol
Alcoholvrij
Alcohol en zwangerschap

Tienerzwangerschap
Tienermoeders

EHBO bij zuigelingen en kinderen Bij inschrijving via deze link ontvang je korting

Inzamelen ongebruikte materialen kraampakket Stichting Baby Hope zamelt materialen in voor kraamprojecten in derde wereldlanden. Op onze praktijk kun je restanten van je kraampakket inleveren. Wij zorgen ervoor dat de spullen bij de stichting terecht komen.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

  • De PRIDE (PRegnancy and Infant DEvelopment) Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen. Voor dit wetenschappelijk onderzoek worden deze vrouwen en hun kinderen langere tijd gevolgd. Het belangrijkste doel is om factoren te ontdekken die van invloed zijn op de gezondheid van moeder en kind. De PRIDE Study wordt uitgevoerd door het Radboud in Nijmegen in samenwerking met vele anderen in heel Nederland. Wij ondersteunen dit onderzoek van harte. Door de PRIDE Study kunnen we meer te weten komen over de oorzaken van ziekten en aandoeningen die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Informatie en aanmelding (voor 17 weken zwangerschap) vind je op de website.
  • Bij pREGnant worden gegevens van zwangere vrouwen verzameld over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Door gegevens van veel zwangere vrouwen te vergelijken, die juist wel of geen geneesmiddelen gebruiken, komt er waardevolle informatie beschikbaar. Zo kunnen zorgverleners hierover in de toekomst nog beter advies geven. U kunt zich aanmelden via de website.
  • Het BRC (Baby Research Center) van de Radboud Universiteit doet wetenschappelijk onderzoek naar de (psychische) gezondheid van de zwangere vrouw en de ontwikkeling van kinderen. Ben je in verwachting en doe je graag mee met onderzoek? Schrijf je dan in bij het BRC.