Lieve zwangere en partner,

Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei j.l. kunnen wij jullie met veel blijheid vertellen dat er ook in de geboortezorg extra ruimte komt voor versoepelingen ☺️!

Bij de zwangerschapscontroles, echo’s op de praktijk en in Espèrance mogen partner (of één andere begeleider) weer mee.
Om deze versoepelingen te kunnen invoeren dienen wij ons nog steeds aan de geldende adviezen te houden, dus:
🔸neem contact met ons op als jij of je partner klachten van hoesten, keelpijn, koorts hebt;
🔸zwangeren en/of partners met klachten blijven thuis;
🔸indien mogelijk 1,5 meter afstand houden;
🔸blijf steeds afwegen of je alleen komt of met je partner, voor je eigen én onze gezondheid;
🔸kinderen of andere extra personen mogen helaas nog niet mee naar de praktijk.

Als we een telefonische afspraak met je hebben gemaakt laten we die nu ook telefonisch staan. Vooralsnog geldt dit voor het intakegesprek rond 8 weken en de belinstructies t.a.v. de bevalling bij 33 weken. Voor deze laatste zullen twee momenten worden ingepland, een telefonische afspraak en een kortere controle op de praktijk. De nacontrole afspraak, 6 weken na de bevalling, zal vooralsnog ook telefonisch plaatsvinden. Mocht je graag een fysieke controle wensen, geef dit gerust aan, dan plannen we deze in.

Alle nieuwe maatregelen gelden vanaf maandag 11 mei. Belangrijk blijft wel; weeg goed af wanneer je wél en wanneer je niet met partner komt.

Verder mag tijdens de thuisbevalling, naast de partner, maximaal één extra persoon aanwezig zijn, naast verloskundige, kraamzorg en eventueel student. Voor de poliklinische bevalling moeten we wachten op bericht van de ziekenhuizen (Rijnstate, Radboud en CWZ). Vooralsnog mag je hier nog steeds maximaal één persoon bij de bevalling meenemen.

In de kraamperiode zullen er maximaal twee huisbezoeken plaatsvinden door ons, bij voorkeur door dezelfde verloskundige. Indien medisch noodzakelijk worden er natuurlijk extra bezoeken ingepland.

Wij hopen dat we met het verruimen van de maatregelen voldoen aan een grote wens van onze clienten. Deze versoepelingen worden per praktijk uitgebreid, het kan zijn dat de ziekenhuizen en andere praktijken in beleid van elkaar verschillen.

Tot snel! Liefs 🌷,
Martine, Manou, Elky, Bianca & Niki.